Alvin.

Denna bild på Alvin, var planerad in i detalj. Allt från hur han skulle stå, vilka buskar jag ville ha runt honom, vilka kläder han skulle ha, till efterarbetet i PS.

Och visst syns det när bilderna är gjorda med omsorg, här fick jag fram precis den stämningen jag ville ha :)// Hanna

God afton :-)

Dumt att tillbringa tid här när jag egentligen behöver sova, men jag tänkte slänga in ett par sommarbilder lite snabbt innan jag duschar.

Håll till godo :-)

(Ö. tv & nedre: Nikon D40X med Tamron 10-24mm. Ö. th Nikon D300 med Tamron 90mm macro)

// Hanna

Ny kompis.

Denna lilla runda goding har jag beställt från scandinavianphoto.com. Kommer bli en kul vän att ha med på sommarens bad - båt - familjeturer. Stöttålig, tappsäker och vattentät. Perfekt alternativ till systemarna.

(jag säger det igen, scandinavianphoto och cyberphoto regerar! Det var svårt att bestämma vilken av firmorna jag skulle använda, de är lika bra båda. Priserna ligger snarlikt, men det gäller att jämföra varje gång. Denna gång var scandinavianphoto något bättre i pris. Lite billigare, och med kameran fick jag även snorkelset och mp3 (vad jag nu ska med denna till då jag älskar min i-pod). Cyberphoto har alltid gratis frakt vid beställningar över 1000; och denna gång ingick det mp3 även där, men också minneskort och kamerafodral).(bilder lånade från cyberphoto.com)


// Hanna

Sommartid är fototid.

Den här bilden har jag länge planerat, och haft i huvudet hur jag vill ha. Bakifrån, ljus klänning, skogsstig och mörkt paraply. Sedan fotade Madde mig, och jag blev så himla glad när jag såg bilderna. Förstår ni vilken tilfredställelse det är att från att ha en vision i huvudet till att få det färdiga resultatet, och det går precis som man tänkt sig? (Sedan fanns det 359 bilder i kameran, varav jag sparade 15. Så det är ju bara ett urval som blir bra).

Det är min avkoppling det här. Leta idéer när jag äte ute, få idéerna att fastna i huvudet, utvärdera och förkasta. (Hela min utkast-mapp i mobilen är full av meddelanden där jag sparar ner idéer som jag får). Sedan få ett tillfälle att fota. När ljuset är som jag tänkt. När jag hittat "det" stället som funnits i huvudet från början. Och sedan timmarna framför datorn, kaffekoppen med kallnande kaffe, allt hör till. Det knäpper i lederna när jag suttit flera timmar i samma ställning, men när resultatet är färdigt blir jag så himla glad. Då är det värt alla myggbett och brännässlor och vrickade fötter.
// Hanna

Madde.

En bild på fina Madde med paraply.// Hanna

Elis.

Trots att jag egentligen skulle vilja hoppa i säng fastnar jag här. Vid datorn. Fast jag bjuder bara på en bild nu ikväll. På Elisskrutten, med cykelkorgen full av blommor.Jag gillar bilden skarpt, hoppas ni också gör det :-)

// Hanna

Kvällsnöje.

Jag har en fin gravidmage i min närmsta vänkrets (ja, en av mina bästa vänner sitter ju liksom fast på den, haha, vad dumt det lät) som jag i sommar blivit lovad att få fota. Så igår var jag och bästaste Madde ute och provade kvällssolen. Eftersom vädret är så fint tänker jag inte sitta inomhus och redigera längre, så jag bjuder bara på två stycken. Efterarbetet tar lång tid, men det är helt klart värt det när man ser resultatet.Visst blir det vackert med duotoning?

// Hanna

Minibukett.

Liten bukett som jag gjorde duotonad. Vacker, eller hur.


// Hanna

Midsommar.

Barnens midsommar i bilder:Hoppas ni alla andra haft en härlig midsommarafton, med (lagom) många nubbar och mycket sill och jordgubbar. 

// Hanna

Vatten!

Jag har äntligen hittat forsande vatten! Vilken lycka! Jag har dock insett att jag behöver stövlar. Och myggmedel. En fästingplockare. Och ett stativ med tre ben! (Mitt oförskämt dyra stativ hade efter en eftermiddag tappat ett ben. Bara sådär. Hanna, glad? Nääää. *muttra* Jag fick använda det som enbening istället. Blir inte riktigt lika bra dock.)(dessutom får ni dom lite större och i klickbart format)

     

Här fick jag vid nedtankningen se att Madde hade förevigat mig mitt uppe i ljusmätning och ormkontroll.
Håller ni inte med om att bilderna blev fina? (Ja, nu menar jag ju inte bilderna på mig dårå)

// Hanna

Pojkar.

Min fina Elis gillar att rida:Och Alvin, han bara busar:Mina små pluttar. Jag har jobbat helaste helgen och saknar dom massor nu.


// Hanna

Tamron 10-24 mm.

Jag har inte hunnit landskapsfotografera något med mitt nya objektiv ännu, inte på allvar i alla fall. Jag vill köpa ett filter till, dels för att skydda själva objektivet och linsen, men även för lite effekter. Ett tonat tobaccofilter vill jag ha, men jag har inte hittat något sådant på nätet. (Jag har inte gjort så stora försök heller, då de jag hittat utsocknes (utländska web-butiker alltså) varit dyyyyra)

Men ni kan få se några vardagsbilder, taget med 10-24mm. (Försöker vara lite sparsam med familjebilder f.ö här på bloggen, just för att jag vill att bloggen ska innehålla foton, och mina tankar däromkring. Om någon skulle vara intresserad av att se bilder har jag tusentals bilder utlagda på den fotosidan där jag vann en startsidebild. Men jag outar inte adressen, däremot kan ni som vill maila så får ni den)

Jag älskar sättet himlen framhävs på. Ett vanligt filter skulle hjälpa till att mörka ner himlen, så jag slipper göra det i efterhand. Ett tobaccofilter kan dessutom skapa effekter i röd/bruna toner, och de effekterna vill jag gärna ha när jag fotar landskap. (Bilderna är tagna i Nyköping 3/6, på bilträffen nere i hamnen)

// Hanna

Cykling.

 TjejVättern 2009.Jag har inte haft någon träningsvärk alls, vilket är skönt. Det är jobbigt att ha ont. Fast såhär en knapp vecka efteråt är min fot svullen och blå, och den gör grymt ont. Jobbet fixar jag om jag får ha kryckan som stöd, tack och lov fungerar det för det mesta. (Jag körde alltså in i framförvarande cyklist som tappar sin mobil, tvärstannar och sedan välter)

// Hanna

Alvin också.

Självklart fick Alvin vara med på ett hörn han också. Men de kunde inte sitta tillsammans, syskonkärlek ;-). Och eftersom ljuset var så fint tog jag en på Sonya också, till hundfototävlingen. En näve älgkorvsbitar och hon går med på det mesta.// Hanna

Barnporträtt.

Den här idén har jag haft i huvudet länge. Ja, sedan Elis fick den lilla parksoffan på sin födelsedag i april. Jag har haft allt i huvudet, ljuset, klädseln... Och idag låg solen perfekt, ingen blåst som förstörde och Elis på fint humör. Han poserade utmärkt efter vad jag ville. ("Kan du sätta dig lite längre framåt, och så av med foppatofflorna! Sedan vill jag att du suckar!") Och då fick jag till den här bilden. (Ja, nästan alla mina barnporträtt är styrda. Jag har innan kollat av ljus, rekvisita och planerat kompositionen. Men det skriver jag mer om en annan gång.) Efter lite finputsning i PS blev det slutgiltiga resultatet så här.

Jag kan dock inte riktigt bestämma mig för om jag gillar den nedtonade här ovan bäst, eller den här under. Den senare har jag beskurit, lagt en starkare vinjettering på, lagt i monokrom samt skuggat/efterbelyst mer för att framhäva Elis mer från bakgrunden.
// Hanna

Ni från sörmland...

Någon här som vet något ställe där det rinner vatten, där man får ställa upp stativ och fota? Typ en fors, eller lite större bäck. Jag har absolut ingen aning om var det kan finnas häromkring. Tranfors har en större bäck, även Warbro kvarn. Mellan Skebokvarn och Yxtaholm finns rinnande vatten med fart i. Men där är det tomter, så där kan man inte gå in utan lov. Jag skulle vilja ha något ställe där man i lugn och ro kan stå, men jag är så dåligt insatt på var det kan finnas. Om någon härifrån vet så tipsa mig gärna!


// Hanna

Försök.

Ja, det gick inte alls bra det här. Eftersom jag aldrig får tillgång till rinnande vatten utomhus tänkte jag prova på vågor, men det blåste något fruktansvärt, stativet svajade så jag kunde ha fått till samma resultat på fri hand. Men nu har jag provat i alla fall, och har lärt mig att jag måste ha det någolunda vindstilla för att det ska funka.Taget med Nikon D300/Tamron 10-24mm/3,5-4,5.


// Hanna

Bonus.

Såhär kan det se ut när jag varken får fokus, hund eller ljus där jag önskar.// Hanna

Nya bilder.

Jag blev tipsad om en tävling som går ut på att ta den finaste hundbilden, och då har jag sänt in dessa:Visst är hon vacker, min Sonya?
Sedan blev jag även tipsad om en tävling där man skulle skicka in bästa grillbilden, och då sände jag in dessa två:
// Hanna

Förlåt,

för att jag varit slapp med bilder. Men jag har haft noll med tid. Fotandet har jag knapp hunnit med, än mindre ladda upp. och minst med tid har det funnits att redigera och publicera.

Men klart ni ska få se några nya bilder nu, jag hann sitta en stund i morse och redigera, medan barnen sov.

// Hanna