Snöbuse.

Elis älskar att kasta snö på mig. Fast, vilket barn gör inte det, när jag tänker efter. Men det är så fint med snö, dagarna när solen ligger bakom tunna moln är bäst. Då blir hela himlen som en stor softbox, och ljuset blir så fint. Tyvärr var det bara en helt vanlig gråmulen dag igår. Men Elis är ju söt ändå.


Jag jobbar hela den här nyårshelgen, men jag hoppas på att kunna fotografera några fyrverkerier innan jag måste lägga mig. Vi får se. Ibland är sängen mycket mer lockande än minusgrader ute. Speciellt om jag vet att jag ska upp tidigt.

Sonyarejs.

Min julklapp:

Sonya.

Tidlös?

God jul!

God jul alla nära och kära där ute.Tänk så lyckligt lottad man själv är. Med familj, nära och kära som finns där, och som bryr sig. Ett jobb att gå till och barn att älska.

Se till att krama de du älskar en extra gång. Och se till att få Din julafton alldeles sådär lagom julig. Inga skyhöga förväntningar, det är inte Den Här Julaftonen som ska bli perfekt, det är inte Just Nu man ska reda ur saker med sin släkt. Ha överseende med att alla tycker olika, och njut av det du har.

Och för sjutton, se till att du som ansvarar över barn på julafton: håll dig nykter! Helst skulle jag vilja att alla höll sig nyktra, barn i sällskapet eller inte, men det är överambitiöst att hoppas. Jag önskar bara att inga barn ska behöva se tomten full, eller få ont i magen över alla aläktingar som helt plötsligt blev så högljudda och yviga.

Nu ska jag krama om mina älsklingar en gång till. En extra gång.

Brådis.

Självporträtt.

Att fråga eller beordra?

Tre timmar i photoshop.

Och allt jag lyckades åstakomma var en ram. Dock är den gjord från grunden. Ett färgat fält som jag blandat med krita i två olika färger (ljus och mörkbrunt som ni ser). Sedan är strukturen i ramen gjord av mindre fält i det stora, som jag blandat på olika sätt för att få fram skuggningarna. Sedan sammanslaget till fyla olika sidor.

Ett imiterat blänk på bilden gjorde dessutom ramen till en tavla.

Vad tycker ni?

Meningen var att skapa en egen mall. Det finns många ställen där man kan ladda ner färdiga macron för att få snygga ramar. Men jag tycker det är kul att prova själv.

(Jag stör mig på mina missar jag gjort, ska försöka rätta till det till nästa ram jag ger mig på. Men då ska jag använda en färdig trätextur som material till ramen)Vill ni prova själva så finns guiden här.

Bildcollage.

Collage.

God natt.

God morgon.

Dagen i collage.

Lite för sent.

Min morgon.

Önskelista.

Tidig julklapp.

Velig.