Gammal skåpmat blir råa bilder.

Jag står utan bildbehandlingsprogram just nu. Skitdator. Hittar inte registreringskoden, så jag håller på att gå i bitar. Bokstavligt talat! Nu ligger jag inte så väldigt efter med något, eller ja, inte bildmässigt i alla fall. Eller Jo, skulle framkalla en bröllopsförstoring men kan inte beskära den i rätt format. Så ja, det känns ju surt. Hoppas kunna hitta koden, alternativt uppgradera till en bättre version. Men Photoshop är dyrt. Hemskt dyrt. Adobe vet att ta betalt för sina saker.

Nåväl. Kan ju inte bjuda på något nytt då jag knappt har hunnit använda datorn för eget bruk. Saknar det ibland, att inte kunna sitta och bara göra det jag känner för. Det blir mer styrt nu, sätter jag mig vid datorn har jag jobb att göra.

Ska ordna till ett evenemang på facebook snart. Så fort jag får igång mitt Photoshop (ja, ni ser, det är kört utan PS). Har många fotografer på Facebook, och det verkar vara ett populärt sätt att nå ut till folk, just evenemangsdelen. Jag ska bara slipa på formuleringarna först.

Det som ligger och väntar är dessutom att få ut ett par riktade annonser, men mer om det senare när det är klart. Kan inte gör så mycket åt det ändå, gissa varför (har inget Photoshop ifall ni missade de femtioelva gångerna jag hittils skrivit det). Har fått igenom lite mindre samarbeten med företagare som kan ha kunder som i sin tur är intresserade av olika typer av fotografering. Jättekul :)

Två råa bilder direkt från kamerna kan ni får innan jag släcker ner här.

Syskonfotografering.

Bjuder på en bild från syskonfotograferingen som jag hade för nästan två veckor sedan. Jösses vad tiden rusar fram. 


Underbart härliga små busungar! Precis som mina egna ;). Bus och tjuvnyp och precis sådär syskonettriga som man som förälder både älskar och hatar.

(min favoritbild är den när lillkillen ska visa hur man tyngdlyfter, och de två större syskonen i bakgrunden ska "spela osams" (deras egna påhitt) åt mig, vilket håller tills de kommer nära varandra för då börjar de slåss och riva hår på riktigt) Underbart rolig fotografering, tack Camilla :)

God morgon bloggen :)

Jag gick upp innan övriga familjen, och hann precis rasta hundarna. Sedan vaknade barnen i etapper, och nu, en hel timme senare, har jag äntligen kunnat öppnat Photoshop. Har tänkt att ägna en stund här innan vi sätter igång dagen.

Bilderna jag sitter med nu är från en syskonfotografering jag hade för nästan en hel vecka sedan. Tiden går så snabbt och jag hinner bara sitta här några minuter i taget.

Det var en rolig fotografering, med barn som var precis lika pigga och busiga som mina egna! Små tjuvnyp, de skulle hitta på egna moment och så slogs de mitt i allt. Haha!

Svårigheten i den här fotograferingen var inte själva motiven, utan ljuset. Vi befann oss i skogen, med lågt stående kvällssol. Det ger höga kontraster, och när bilden sedan ska konverteras till gråskala som önskades (blandat med några procent sepiaduo-toning som jag älskar) gör att jag förlorar mycket mellantoner. Jag gillar annars kontrastika bilder, men inte i kombination med skog ovh stark sol, det blir lätt rörligt. Så här har jag mycket att jobba med, bilderna tar långt mycket längre tid än vanligt. Men det ska ju bli bra, så då får det ta tid :)

Lite bilder.

Jag får försöka väga upp sista veckornas bildlöshet genom att ge ett gäng bilder från de sista veckorna på en gång.

Gravidfotografering Elin, Flen. 

Provfotografering innan bröllop, Cecilia och Joakim. 

Minnesfotografering Bettna. 

Bröllopsfotografering Cecilia och Joakim, Mellösa Kyrka. 

Syskonfotografering Flen. 


Familjefotografering Sabina och Kari - Yxtaholm slott. 


 Jag tycker jag har hunnit rätt mycket, jag jobbar ju ändå heltid med annat. Så kul att mitt nöje, min avkoppling och mitt största intresse kan resultera i glädje och uppskattning från andra.

Jaaaaaa!

Jag får samvetskval när jag inte hinner blogga.

När jag vet att ni kikar in och det inte finns något nytt. "Ameh stor vits med att ha en blogg om man aldrig bloggar". Typ. Jag vet hur man tänker.

Men bloggen finns där, i mina tankar. Bara det att det även i cyberspace är långt mellan tanke och verklighet. Jag vill men jag hinner inte. Fotografering/redigering upptar verkligen massor av tid, och den lilla tiden som finns kvar ägnar jag åt barnen. För, de kommer alltid, alltid i första hand. Och idag ägnade jag 90 lediga minuter till rekreation i skogen med mina två älskade hundar. Bara andades sval höstluft, plockade åt mig några övermogna blåbär och luktade på mossa. Jag behöver det, jag orkar inte med mitt tempo annars.

Så förlåt mig, men det är så. Just nu, i alla fall.

Familjefotografering.

Det här är bara en förhandstitt. Men vilket ljus vi hade! (känns som om jag säger så i vartenda inlägg nu för tiden). Lågt stående kvällssol och lite sensommarkyligt. Detta är egentligen inte en av de utvalda bilderna, men jag tog den ändå, då den är så spontan och verkligen visar hur fint det var den kvällen. Jag är verkligen lättförälskad i olika sorters ljus, och blir helt till mig är jag ser alla möjligheter. Bara väntar på att få visa bilden när familjen nedan står på en bro, med vatten under. Och vattnet under fungerar som en jättereflexskärm! Helt underbart ljus som verkligen belyste hela familjen!


(Detta var vinstfotograferingen i min "100 Gillaretävling" jag hade på facebook)Egentligen har jag suttit med en helt annat fotografering ikväll, men eftersom jag inte ännu kollat med familjen om det är okey att visa bilder på bloggen så får ni se den här istället.

I morgon är det dags för ännu en syskonfotografering, men sedan är helgen lugn. Inget vanligt jobb, och inget fotojobb. Jag är ju ensam med barnen då sambon arbetar i Kina den här veckan, och verkligen allt går på sparlåga. Jag hinner ingenting, jag orkar knappt med mitt vanligt jobb och sedan allt runtikring. Men nästa vecka är allt som vanligt igen.

Gudars, nu måste jag verkligen rasta vovvas och duscha, tidig morgon i morgon bitti. Huvva.