Ny bloggdesign :)

Gamla vs den nya.

Vad tycker ni, hiss eller diss?Bloggdesignen är köpt av kanonduktiga Cornelia som har sin blogg här (klicka).

Jag älskar redan den nya designen, om jag hade tid skulle jag gärna sitta och pilla själv, men jag har varesig tid eller kunskap. Och då känns det kul att kunna köpa det av någon som är riktigt duktig.

(och nu ser bloggen bra ut när man klickar in sig och vill se kommentarer/gamla inläg mm)

Bebisbild.

En liten bild på söta Frank.

Hästar igen.

Nu tänkte jag visa några hästbilder som vi tog i torsdags.

Jag hade planerat att vi skulle utnyttja kvällssolen, därför la vi fotograferingen ganska sent, och kan ni förstå min glädje när bilderna faktiskt blev precis så bra som jag ville.

Hela magen blir fylld av ett lyckorus när man åker hem från en fotografering med kameran full av bilder man känner att man redan älskar.

Dessutom tror jag det känns extra bra när jag själv fullkomligt älskar arabiska fullblod. Finns det någon vackrare ras?

Hästarna på bilderna nedan heter Mr Popgun, Toscanie och Toxzina och är alla arabiska fullbod.

  

Om bloggen ser skum ut så är det p.g.a. designbyte. Håll ut :)

Bebis igen.

En bebisbild till, lilla knubbisen Frank.


Har gjort en ny stämpel att använda på bilderna.

Gillar att den blev i färg, lila gör sig speciellt fint till svart/vita bilder. Som alltid så velar jag när det gäller typsnitt, jag vill ha vackert och enkelt. Och det ska vara lätt att läsa, stilrent, och ja. Ni vet säkert hur man tänker fram och tillbaka. Fin blev den, tycker jag.

Har en ny blogg i tankarna också, kommer bli så bra! Ni lär märka när den är uppe :)

Och för er som är sugna på en fotografering i sommar, kika in på hemsidan. Har ett sommarerbjudande ute.

Ha en trevlig dag nu, det tänker jag ha. (vabbandes dock)

Bebis.

Igår fick jag fotografera en så himla söt liten bebis.

Frank heter han. Han ägnade sig åt att kissa ner bland annat mitt fårskinn. Mellan ätpauserna.Sötnos ♥

30 days photo challenge.

Jag haft svårt med motivationen senaste tiden.

Inte till att fotografera, finns mängder med oredigerat material i datorn som jag tänkt visa er. Men det är lite tungrott eftersom allt är nytt på datorn, det tar tid att hitta rätt mappar och jag har så lite tid att jag blir på dåligt humör när allt är ändrat. All min tid här vida datorn har gått till att göra det absolut nödvändigaste, alltså de jobben jag tagit åt mig. Och sedan hästjobbet med att ladda ner (och framför allt hitta!) alla macron, penslar, bakgrunder... Som låg kvar på gamla datorn.

Men jag ska komma i kapp med photo challenge, jobbar på det nu :-) Men jag lägger dom i datumordning så ni får kika ner i bloggen vartefter.

Igår fotograferade jag en studentmottagning, jättetrevligt. Och så härligt att sitta och känna att det blev riktigt bra bilder.

Dessutom stör jag mig grymt på att bloggen är så ful när man klickat i arkiv/coment/mm. Jag har gjort något (för länge sedan) i de mallarna och jag får inte tillbaka det som det var innan. Jag har ju inte tid att sitta och jämföra, jag blir galen. Funderar på att flytta hela bloggen, men även där brister det tidsmässigt...

Hästfotografering.

Här är två stycker purfärska bilder som jag bara måste få visa er.

Jag är inget fan av fashionfotografering, eller redigering (mest för att jag inte kan, hehe). Men helt ärligt så gillar jag mest det naturliga, och om jag ska göra något brukar jag lägga på en romantisk soft focus som mjukar upp bilden. Denna typ av redigering som jag gjort på nedanstående bilder, är inte något jag ägnar mig åt i vanliga fall. Men Linda skickade mig några bilder som hon gärna ville efterlikna, och ja, jag är ju tvungen att prova även om jag inte behärskar det riktigt.

Så nu är jag hemskt nyfiken på vad ni tycker.


   


Nu vet jag att bilderna inte blev identiska i färgton, jag glömde skriva ned vilka färger jag använde första gången. Klantarsel.

Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp.

Sicken tur :-)

Denna låg i juni-mappen och utan att ha blivit visad. Så den är ny sedan en vecka tillbaka men inte uppladdad pga tidsbrist.


Dag: 6 Tema grön.

Jösses. Alla sommarbilder är väl gröna?

Nu gick jag tillbaka i arkiven och hittade denna. Taget just när jag hade köpt mitt vidvinkelobjektiv. (Bilden längst ner vann jag dessutom en fototävling med).

Dag 5: en gammal bild.

Nu fick jag riva i arkiven.

Men det är ju kul! Tror jag gör det för sällan.

Eftersom det inte fanns några kriterier för bilden så tog jag bara en som passar in på temat "gammal". På två sätt passar den här in. Dels för att jag har försökt få bilden att se gammal ut, men också för att den låg i mitt första album. 080808, nästan tre år sedan. Där började jag försöka organisera bilderna, och jag kan väl säga att det var mitt första ordentliga fotograferingsalbum.

Dag 4: min hobby.

Min hobby.

Jag har så många hobbys. Älskar att teckna, sy, baka och laga mat. Men min största hobby, måste ju ändå vara fotograferingen.

Inga bilder :-(

Tyvärr blev det ingen bild från söndagen.

Men jag har ett giltigt skäl: har för närvarande ingen dator. Eller jo, självaste datorn står isärplockad på golvet i arbetsrummet, så dator har jag ju. Men en ny är på ingång, eller den nya står faktiskt dessutom på plats. Nu är det bara för HSB (Han Som Bestämmer) att se till att flytta alla mina filer, program och övrigt plock.

Photoshop (dessutom plug-inprogrammet för RAW-filer denna gången) och Picasa gäller det ju bara. Men för att kunna pyssla med bilder behöver jag Spotify, och för att kunna använda Spotify behöver jag synka det med Spotify i mobilen och då behöver jag dessutom i-Tunes. Ja, ni ser. För mig skulle det ta en evighet att ordna sådant. Mina datakunskaper sträcker sig till att kunna installera nödvändiga program, allt övrigt fix med datorn får min personliga IT-tekniker ordna.

Så, jag får väl kompensera med dubbla (trippla?) inlägg när jag väl får fart på datorn. (och vilken dator då va´. Förra burken var så stor att jag inte kunde sitta bra vid arbetsplatsen hur burken än stod, för den var ständigt i vägen för mina ben och fötter. Den nya, är yttepytte. Som en GB-glassburk. Står bredvid skrivaren och ser bara ynklig ut. Ja, jisses. Utveckling, eller vad kallas det.

Dag 3: En familjemedlem

Jag skulle kunna skriva om barnen. Jag skulle kunna skriva om Björn. Men jag väljer att presentera min älskade vovve. Sonya. (Eller SockerSöta Sonya Sirap som hon faktiskt är döpt till. Eller döpt och döpt... Man döper väl inte hundar. Men i stamtavlan heter hon så.) Praktiskt nog har hon samma namn som min svärmor. Det kan leta till en del förvirrande situationer (nämner inga dock).

Nåväl.

Ett litet collage på min fina hund kommer här.

Sonya och jag är lite lika. Lite för tjocka, lite för hett temperament. Men i stort sett ganska trevliga att ha att göra med. Husse (Björn) retar sig allt som oftast på oss båda, och barnen gillar oss. Vi älskar att ligga och se en bra film i soffan, eller ta långa promenader i skogen. M.A.O - familjens enda brudar. Med skinn på näsan.

Förra året.

De här bilderna är såå "last year". Haha. Juni 2010.
Inte utan att jag blir sugen på att ta fram mitt macroobjektiv. Kanske till helgen :-)

Trevlig fredag på er!

Saft.

Jag är ingen hejjare på att safta och sylta. Jag bakar hellre än bra och misslyckast mestadels. Men jag gillar det konstigt nog ändå. Att hålla på i köket, att göra saker som andra uppskattar. För själva poängen med att göra goda saker är ju att andra ska tycka om dom. Mina barn, tex. Finns inget som känns så bra i magtrakten som när jag gjort mat som barnen äter sig proppmätta på. Eller som i det här fallet, när jag gör saft som de älskar. (Nu förstår jag dock varför de älskade saften då den blev hemskt söt. Nästa gång ska jag använda mer rabarber, och hemskt mycket mindre socker.)Nu återstår bara att hitta lite fler flaskor så jag kan gör saft att spara i matkällaren också. Det här var den enda flaskan jag ägde, tyvärr. Riktigt gammal och köpt på loppis.

Dag 2: Favoritpryl

Ja, här blev svaret inte så svårt. Även om mina två kameror fick vara med på bild, så är det D3´an (även kallade D4 har jag sett) jag tycker är min favoritpryl. Jag äe lite av en prylnörd, och älskar teknik som hjälper mig med bra saker. Vår bil låg först bra till att avbildas, (Saab 9-5 Vector), för den klarar jag mig verkligen inte utan. Sedan funderade jag även på min Tassimo espressomaskin, och min Philips glassmaskin. Men nä, min kamera ligger med varmast om hjärtat vad gäller favoritpryl.Försökte först göra lite coola (ehrm) effekter genom att plåta D3´an med D300´an och LensBabyobjektivet. Men det så alldeles förskräckligt ut, ljuset var så dåligt här inne. Så det fick bli ajfånen som fick hjälpa till, tillsammans med instagram (oj, se där, också en favoritpryl. Borde nästan komma näst efter kameran då, för hur sjutton skulle jag klara mig utan min mobil? Speciellt eftersom den är en ajfån, med allt vad som kommer med det. Barnen lyssnar på sagor i den, jag lyssnar på sover till böcker (Storytel, och ja, jag vet. Parentes i en parentes), jag lyssnar på radio, kollar mailen ständigt (både privat och jobb) (ytterligare en parentes i parentesen), uppdaterar både facebook och twitter med onödigt vetande och bilder. Ja frågan är kanske inte hur jag skulle klara mig utan mobilen, utan hur ni skulle klara er om jag inte hade den).

Dag 1: SjälvporträttAnledningen till att jag väljer den här bilden är att jag är så nöjd med att alla tittar in i kameran och ser hyffsat glada ut. Bilden är tagen med fjärrutlösare (den som tittar noga ser antennen i min högra hand). En av mina favoritbilder.

30 days photo challenge

Jag funderar på att gå efter ett förskrivet tema, för att pressa mig lite. Nog för att fotograferingen är tänkt att vara min hobby, min ventilation. Men det får inte bli kravlöst, då blir det lojt. Och man måste pressa sig för att prestera. I alla fall jag, jag presterar bäst under press, och gärna stress också. Konstigt det, jag som inte är stresstålig för fem öre.  

Så, jag kör en 30 days photo challenge (stulen från någon blogg tror jag)

Dag 1: Självporträtt
Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema ”grön”
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: Dagens
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Min vardag
Dag 13: Tema ”ljus”
Dag 14: En vinterbild
Dag 15: Kärlek
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 18: Känslor
Dag 19: Här bor jag
Dag 20: Tema ”olika”
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: Mitt beroende
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Detta gör mig glad
Dag 25: I all hast
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 27: Tema ”två”
Dag 28: Väder
Dag 29: Nyaste bilden på mig själv
Dag 30: Valfri bild

Några rader om varför just den bilden passar dagens tema. Och jag tolkar de olika teman som finns, efter mitt eget huvud. (Ni ser, det kan ju blir hur som helst). Det får vara bilder både från sytemkamerorna eller iPhonen. Med start i morgon, onsdag. Min lediga dag. Ahhhhh! (PS har ni märkt mitt twittrande här till höger?)

Nu är min klocka 00.00. Dvs, time to sleeeeeeep! (ja, jag använder tidsinställda inlägg för att sprida ut inläggen lite)