Foto.

Idag har jag pratat med en reporter från en tidning, som skulle skriva om den formen av validering vi pysslat med i skolan. Jag visste att jag skulle skicka bilderna till henne, men inte att jag själv skulle bli intervjuad. Det var chefen för äldre och handikappomsorgen här i kommunen som tipsade min chef om mig. Jag skulle vara en bra förebild för de eleverna som gått. Sådant känns fin-fint att höra.

Här nedan är bilderna jag tog. Ett rent gruppfoto önskades. Lämnar redigeringen åt tidningen (fast jag måste erkänna att jag pillat pytteliiiite i skuggorna, plockat bort de fula skruvhålen i väggen samt rätat upp de bilderna som blev sneda. Jag vill ju inte lämna ifrån mig något jag inte kan stå för. Kunde själv inte ta bilden när jag själv skulle vara med, så vi fick en annan tjej att fixa det när kamera och blixt var färdiginställda)

Nu, time to vovvewalk och sedan da bed.Slapparhelg.

Absolut ingenting nyttigt ska utföras idag. Bara umgås med pojkarna och ladda energi inför kommande vecka.Nu:

Upp, upp.

En ärt som är på väg mot solen.

Blomma.

Har varit hemma en kort stund och bytt väska och packat med med kameran som nu ska med till skolan. Ska fota klassen då det skulle skrivas om validering generellt i någon tidskrift. Fanns visst reporter men ingen fotograf, så då fick jag uppdraget.

Dags att åka. Ska smarra på smörgåstårta också, yammi. Avslutning idag.


 

Shoe.

Bubblor.

En stjälk från en tulpan.

Småkryp.

Bjuder på några bilder sedan förra sommaren. Vad sugen jag blir på sommar och sol nu.

Har gjort ett funktionsmacro i PSCS4 där bilderna beskärs åt mig. Ett evigt pillande med alla moment annars. Så nu går beskärningen per automatik och jag kan surfa under tiden.

Jag har en ganska soft dag idag. Eller, det är timmarna mellan mina arbetspass som är softa tråkiga. Just idag regnar det och då försvinner tankarna på en långpromenad. Dessutom börjar jag känns mig småförkyld vilket gör det ännu skönare att stanna inne. Tvättar och pysslar, och ska snart ta fram kameran en stund. Funderar på lite olika stilleben, men kan aldrig bestämma mig för hur jag ska göra.

Barnarbete.

Elis fick stå för matlagningen medan Alvin skötte kvällens renovering. Äntligen har vi lyckats dressera barnen så pass att vi kan ha lite användning av dom.

 

Flickr.

Nu finns jag på flickr. Har inte bestämt om jag ska ladda upp äldre foton där, eller om jag bara kör på nyheter.

http://www.flickr.com/photos/hannasafstromJag har dessutom tagit bort mitt konto på pixbox. hannasfoton.pixbox.se finns inte kvar.

Hoppas ni kan finna nöja i min flickr-sida. Om någon av mina (alla tre ;-)) läsare har ett eget flickrkonto så lägg gärna till mig.

 

Finbesök.

Fina herrn Emil kom också förbi en sväng.

Loppisfynd.

Nu är det ett tag sedan jag uppdaterade om några fynd. Därför får ni ett par bilder från mina senaste inköp.


Tallrikshylla. 30:-.Pigtittare. 30:-.Gammal varmvattenberedare med ställning 50:-. (efter lite googlande fick jag se att motsvarande objekt på nätauktioner ligger på mellan 400-600:-, vilket gör att mitt fynd känns ännu mer som ett fynd).

Firande.

Idag fyller min Björn år. Det firade vi här hemma med lite mycket chokladbakverk. Bland annat.


Ovanstående är snickerskaka, mycket mastig och bör avnjutas i ganska små doser.


Killarna tillsammans med deras äldste kusin fick fria händer bland renoveringsprylarna. Jag är nog inte på samma nivå som grabbarna, för jag förstår inte riktigt vad det föreställer. Men håll med om att det ser avancerat ut.

Macro igen.

Jag kan inte låta bli. Så fort det finns blommor här hemma måste jag testa och prova.

Denna har jag belyst med blixt ovanifrån.More macro.

Nej, nu har jag haft för mycket datatid. Dags för middag. Vi är säkert ensamma om att äta tacos ikväll.

Vårigt macro.

En liten blomma.

Kärlek, kärlek, kärlek.

Min dator bråkar med mig. Den är full av damm, och ju längre jag jobbar desto varmare blir detn. Till sist blir den överhettad och stänger av sig. Fyra gånger har det hänt ikväll. Någon måste plocka fram dammsugaren tror jag.

Men bilderna jag redigerade blev klara, och jag hann lite snabbt prova en idé jag fick. Den ser ni nedan.

Alvin.

Mopphinkskissmonstret (vilket ord).


Jag har kommit på varför.

Varför mitt hem aldrig blir den väldoftande oas som alltid förekommer i reklamerna.

Alvin är skyldig. Jag tog honom på bar gärning när han kissarde i mopphinken.

Vill ni se?

Två bilder tagna med mitt LensBaby Composer.

Den första svårigheten låg i att få till skärpan. När objektivet dessutom vinklas flyttar man "sweet spot" och då kom den verkliga utmaningen, det var skitsvårt. Speciellt på snabba små barn som liksom flyttar sig varteter man rattar...

Jag är andå glad över att jag köpte den dyrare varianten. De billigare LensBabysarna (vilken egensnickrad böjning av ordet) vinklar man med fyra (!!) fingrar fram på objektivet. Det hade jag aldrig klarat, kameran är så stor att jag inte hade nått fram dit. Nu vinklar man med en hand.

Nähej, dusch och sovdax. Jobbar till 12 i morgon, sedan ska jag sjutton ta helg, är ledig fredag - söndag. Har knappt sett barnen de här sista dagarna, eftersom jag jobbade förra helgen också. Det högg till i hjärtat av att se alla små skoavtryck ute i snön. De har lekt ute utan mig. Usch vad jag saknat dom idag. Hoppas någon av dom små kommer in till oss i natt, så jag får lite sniff och snoozbehov tillfredsställt. Alvin frågar om han får "ligga nära". Då ska han ha sina små armar runt min hals, och så ska jag ligga och prata om allt möjligt tills han somnar om. Han inleder alltid med: "-Mamma, kommer du ihåg när vi..." och sedan vill han att jag fortsätter. Sedan brukar Elis ligga på andra sidan om mig och rätta mig när jag säger fel. "-Nähej du mamma så var det inte!". Man har inte speciellt rå faktakoll mitt i natten.

Me is da WINNER!

Oh yes! Jag vann fototävlingen hos kandy.se!

De här fina orden fick bilden:

Vinnaren i tävlingen med temat "vänner" är Bidrag 5 med motiveringen:

En bild ska kunna upplevas på många sätt, men ändå berätta vad den handlar om, och vinnarbilden
tycker jag symboliserar allt vad jag tycker vänskap handlar om. Det är värme, tröst, trygghet,
glädje, sorg och kärlek. Vänner är stora och vänner är små, vänner är pojkar, flickor,
tre eller bara två. En bästa vän är det största man kan få!

Bilden på de två pojkarna utstrålar så mycket värme och kärlek. Den yngre pojken söker den äldre
pojkens tröst, och den äldre ger honom all den värme och kärlek han kan, så att den lille känner
sig trygg tillsammans med honom. En fin symbol för vänskapen är en varm kram.


Jag vann Moderskeppets senaste DVD "Kreativ retusch och montage".

Grattis till mig :-)

Tävling.

Min bild gick vidare till final, och är en av fem bilder som nu fått en bedömning.

Såhär fina ord skriver domaren Petra (klickbart namn) om bilden på Elis och Alvin:
Vänskapen och kanske till och med brödraskapet i den här bilden är väldigt varm. Den äldre pojken
skyddar  och tröstar den yngre, precis som en god vän (och bror) ska göra. Den softa
behandlingen av  bilden gör den nästan tidlös.

Nu hoppas jag såklart på en finfin placering :-)LensBaby Composer.

Ur den lilla förpackningen drar man ut objektivet som sitter fast. Det som sedan dyker upp bakom, är den lilla instruktionsboken. Där det står:

MAMA? Congratulations! It´s a LensBaby!

Väldigt gulligt tycker jag :-)

Bakom objektivet ligger en liten påse, en magnet och en handfull bländaröppningar som man manuellt byter beroende på hur mycket suddighet man vill ha runt bilden. Det ska bli spännande att prova den här lilla leksaken.

Somliga uppgraderar sin kamerautrustning. Jag har just nedgraderat min. Kameran blev grymt ful.

PS
Om någon får för sig att se filmen "IMPORT - EXPORT". Spring! Det var en fruktansvärd film. Ingen röd tråd. Igen ens skön känsla efter eller ett uns av eftertänksamhet. Filmklubben brukar kunna visa dåliga filmer, men man förstår ändå att det finns en tanke bakom, något man vill berätta. Här fanns det ingenting sådant. Mest en massa funderingar över hur man är funtad som 1) gör en sådan film. 2) Hittar idéer till den. 3) Väljer att visa den publikt i filmklubben. Filmen var en ogrie i avsugnigar, porr och förnedring, och hade det inte ingått i mitt jobb att sitta kvar hade jag demonstrativt klätt mig och gått. Den här filmen var inte okey och jag undrar hur många i salongen som faktiskt tyckte att den var värd att se. Den gav ingenting mer än ilska över att någon vill visa den. Ungefär som de filmerna som finns där stilettbeklädda asiatiska damer trampar ihjäl kattungar. För vem är filmen gjord, egentligen?
DS

Tävling.

Jag vill vara med och tävla hos en av mina favoritbloggar, kandy.

Temat på tävlingen heter "Vänner" och vad passar då bättre än denna bild på Elis och Alvin?


Kul effekt.

Idag har jag fotat lite med en ny teknik. Jag har använt slutarprioritet (S) och ett objektiv (Tamron 24-70) med zoom.


Denna bild är tagen med blixt, då jag ville få med detaljer i ansiktet. Slutaren på 1/3 sekund, blixit och inzoomning.


Slutare 1/2 sekund, ingen blixt och inzoomning.


Slutare 1/2 sekund, ingen blixt och inzoomning.

Vår.

Fast, så speciellt våriga bilder går ju inte att ta. Okey, nu hinner det säkert knoppa fram lite blåsippor innan mars är slut, så jag kanske kan toppa dessa bilder.

Det här ett par av de första bilderna jag tog med mitt macro. Jag är riktigt nöjd och ångrar inte en sekund att jag köpte det.

LensBaby.

Jag har nu beställt ett LensBaby-objektiv. Jag har så länge velat ha ett tilt-shiftobjektiv, och lensbaby är en mycket enklare variant. Det blir inte samma sorts bilder, men det blir en kul effekt i bilderna.

Tilt-shift är ett objektiv där du får verkligheten att se ut som en modellvärld. Kort och gott så ändras fokusplanet och på så sätt luras ögat. Fokusen i bilden läggs "fel" och då ser det du avbildar ut som miniatyrmodeller. Fokus ligger på en så liten del av bilden och allt annat är suddigt. Bäst effekt får man om man fotar från ett högt plan. Här kan du se några bilder som är tagna med tilt-shifttekniken. 

Med ett LensBaby kan man manuellt förskjuta skärpan och lämna resten av bilden oskarp. En väldigt speciellt teknik som ger bilder liv och rörelse. Vill du se ett bildspel med sportbilder tagna med ett LensBaby kan du kolla här.

Det ska bli riktigt spännande att börja fotografera med det.
Bild från scandinavianphoto.se.

Bloggtorka.

Fantasin har det inte varit något fel på. Inte viljan heller. Men i två veckor har jag haft barn med vattkoppor, i olika omgångar. Det gör att tiden till bloggning inte finns (funnits). Jag vet att det är hemskt tråkigt att försöka följa en blogg som aldrig uppdateras. Skärpning Hanna!

Två bilder från de senaste dagarna. Änder i solnedgång och vårkänslor med smältande is från vårat tak.