Sonya.

Min fina vinterhund.

Allt i allo.

Eftersom jag även agerar allt i allo åt mormor så ska jag ner på stan och handla åt henne nu. Björn kommer bli glad, han får nämligen laga mat. Hoho. Vad kul det är att glädja andra.Grönt är skönt.

Det goda livet.

Jag tycker jag har det nu. Inte kan jag ha något bättre? Jag kan liksom inte ens komma på vad det skulle vara. Nog för att det finns drömmar och visioner här också, det är ju det som driver en framåt i allt man gör. En ständig önskan och förbättnig och förändring. Men jag kan inte påstå att jag är missnöjd med något som jag har just nu.

Nu ska jag ta rast från hemmapysslet. Sätta på en kopp kaffe, öppna min Pandurokatalog och sedan beställa sysselsättning till kommande helg.


Snart så...

Är vi där.

Med alla vårblommor. Men just idag känns det långt dit.

Resultat.

Av lite slipande och tvättande.Det syns lite dåligt på bilen, men attans vad grått och lila var snyggt tillsammans (kudden är lila).Jag är precis hemkommen från söndagens förmiddagspass på jobbet, jag tror i skrivande stund att jag ska ta en vilopaus en stund. Verkar så frestande.

Hittills.

Så här långt har jag kommit. Först nitat fast det nya tyget. Och sedan sytt kuddfodral, innerkudde och sedan haft i lagom mycket stoppning. Använde en ljusbeige spetskant att bryta av det annars ganska tråkigt gråa med.Och så en förhandstitt på resultatet. Men hela stolen blottar jag när slipningen är färdig.Gungeligung.

Jag fyndade något som jag alltid velat ha. En gungstol! Fast alla jag tidigare sett har varit så tantiga, så rysch-pyschiga. Denna var ganska neutral, och jag föll direkt. 175:- gör mig inte fattig heller. 

Den är målad i en ben/cremevit nyans, och jag har inte bestämt om jag ska måla om den, eller slipa den. Nu ska jag i alla fall klä om dynan till ett mörkgrått tyg. Samma som vi ska ha till kökssoffan.

Fredagskväll.

Och jag ska se film och äta ostbågar.Ovan: halsband som jag fått i present från (blivande) svärmor, örhängen som jag fått av Louise, ramen köpt på loppis och pappret från Panduro.

Unhappiness?

Den här bilden har jag haft i huvudet så länge. Och den blev precis så som jag tänkte mig. Ett annat sätt att göra bilden på är att lägga till en trasig nalle, eller att fotografera barnet i en soffa, samt sprida ut några cigarettfimpar och en ölburk.

Respons är alltid kul. Så, vad tycker ni?Elis är en fena på att posera. Eller så är jag mästare i övertalning. Efterarbetet är ganska omfattande, men i stora drag har jag lagt två olika filter över som är blandade på olika sätt. Elis är däremot framtonad genom lagren, och jag framhävde ljuset som slog på väggen bakom honom ännu mer med lite skugga/efterbelys. En mörkare vinjettering är även lagd runt bilden.

Malligt.

Jag kanske är lite partisk. Men visst är Elis en oförskämt stilig kille, trots vattkoppor.

Vingar.

Denna gången har Emil de stora vingarna. I vissa lägen blev de lite väl baktunga, i alla fall för en sådan vingelpelle som Emil ;-)

Ful men funkar.

Ja, nu kan ni kommentera igen. Bloggen ligger som en standard* men hellre fungerande kommentarsfunktion och standardutseende än som det var tidigare.

Jag vet inte när jag kommer hinna ordna designen. Det återstår att se.

* Det där får jag ta tillbaka. Jag vet varken ut eller in. Jag kan kommentera, kan ni andra det? Utseendet vet jag inte riktigt vad som hände med, ibland visas bloggen standardvit och ibland kommer min vanliga header tillbaka.

Yaiks.

Emil.

Ja, eftersom jag hade storfrämmande av Emil igår så bjuder jag på en av bilderna vi tog.


Änglavingar och duotoning tycker jag blir ett fint tema :-)

Pyssel.

Trots att bloggen fungerar dåligt nu uppdaterar jag med lite bilder.

Igår lyckades jag slipa min hylla, samt en blomlåda. Senare ska jag ha hyllan som blombord med lite krukor till fröer och sådant, men än så länge får det räcka med krokusar.


Om jag inte somnar vid barnnattningen i kväll så ska jag se om jag kan fixa bloggen på nytt.

Kommentarstrassel.

Förstås.

När jag äntligen var nöjd med designen.

Jag haft haft samma problem förr, och vet inte vad som är felet. Varken nu eller då. Just nu har jag ingen möjlighet att ordna det, jag testade lite snabbt att återställa allt från grunden men inte ens då gick det att få kommentarsfunktionen att fungera. Så, just nu ligger jag lågt med det.

Toys.

I morgon får jag (förhoppningsvis) en anledning att rigga blixtarna. Mitt vardagsrum ska förvandlas till en studio igen då jag får finbesök. Om inte barnen sabbar saker och ting förstås. Jag vet speciellt en liten grabb som är fenomenal på att snubbla på sladdar... Börjar på A.

Just nu sitter jag med målärfärg i näsan, ja doften av färgen sitter i näsan i alla fall. Inget luktsinne har jag tack vare förkylningen, men målarfärg känner jag visst. Har färdigställt ett hyllplan till en hylla som jag ska ha som planteringsbord till alla vårblommor. Dessutom har jag målad en trälåda med handtag, där det ska få sitta lite vårlökar. Tallrikshyllan skulle behöva färdigmålas också, men ögonen mina hängde inte mer längre. Handlade åt mormor efter jag slutat vid åtta så jag var inte hemma förrän strax innan nio. Och då har jag jobbat sedan sju i morse. Jag får vara trött och självömkande.


Vårstädning.

Jag har vårstädat bloggen lite. Fast mest möblerat om. Jag tycker att det blev mer symmetriskt nu, lite mindre rysh-pysh. Den blev dock inte speciellt vårig, headern är mörkare än den gamla.Nu bjuder jag på ett resultat av slitningar och nagg. För er som inte är så hemma i Photoshop kan jag avslöja att det är två olika textures som jag på olika sätt blandat med bilden. Ibland tonar jag texturen när den ligger ovanpå bilden. Ibland blandar jag den i bilden. Det är lite olika. 

Nytt.

Även bloggen fick en ny header. Har varit trött på den gamla headern ett tag nu, men gudars vad det ska vara svårt att hitta tid för att göra om.Bjuder på en vårig bild från mitt köksfönster.

Nytt.

Det fick bli lite vårtnytt i mitt vardagsrumsfönster igår. Hissgardiner med knytband och vita nya gardiner med rosa blommor. Det blev så fint så :-)


Upp tv: ljusgula kappor. Uppe th: lila hissgardiner. Längst ner: vita kappor och hissgardinerna bakom.

Fynd.

Som vanligt så fyndade jag massor. Jag fick tag i mycket som jag faktiskt ville ha, vilket är så kul.

En fysiologibok. Gammal rackade som var fullkluddrad med minnesanteckningar. Tänk, jag blir så nyfiken av sådana skrifter. Vem har skrivit det där? Varför? För egen del, av eget intresse eller var denne en studerande? Sedan har jag så svårt att läsa gammeldags skrivstil, man blir så bortskämd av att sällan läsa handskrift numer. Men jag är stormförtjust i boken, och den kommer göra sig fint som dekoration här hemma.


Och så blev det ramar. En handfull. Fast på bilen är det hela min samling av silverramar. Vid något tillfälle ska jag framkalla speciella bilder till alla. Men jag hinner aldrig. Under tiden växer samlingen.


Denna ramen föll jag speciellt för. Visst är den fin?


Två vaser, en i kristall och en i pressglas fick följa med hem.


Och en fruktlåda, som jag ska förvara kuddar och filtar i. (Denna ska jag *kors i taket* dessutom inte måla vit)


Sedan blev det fyra små ljusdekorationer. (Inte på loppis dock)


Samt två änglar. (Som inte heller köptes på loppis, men de var fina ändå)


Dessutom fick tre Orreforsglasburkar följa med hem, planerna för dom är att använda dom som förvaring till Panduropysselprylar. Och just ja, en lampa. Skärmen är redan uppbränd, men foten (vit marmor) och stålställningen som skärmen satt på är sparad. Förmodligen blir det en vit sydd kjol på.

Nu mina vänner ska jag fixa te och popcorn. Näsan min är täppt så jag knappt kan andas och jag ska kura ner mig i soffan och se till att somna fort som sjutton. Min vana trogen. Ofta kommer Björn med fika, och jag dricker te i sömnen. Eftersom jag är sömngångare klarar jag självklart en te-session utan att vakna till.

Lördag.

Jag uppdaterar sällan här om jag inte har något att skriva. Skrivandet gör jag ju i min andra blogg. Här finns det mest bilder. Men, idag ska jag på loppisar. Det har ju lite med allt här att göra, eftersom jag ofta uppdaterar om mina fynd. Jag vet inte riktigt vad jag är ute efter, lite fler fönsterlampor tror jag, jag tröttnar aldrig på att ha fint i fönstren. Och fina gamla böcker, ni vet, nötta, slitna mörka böcker att dekorera med. Och omaka fina tallrikar, gärna mönstrade. Köksredskap som är åldrade vill jag också gärna ha, saxar, knivar mm.

Läste i en bilaga till någon av kvällstidningarna om tips i något tema, jag minns inte vad det var, men det kunde lika gärna ha varit jag som tipsade om det, haha. I alla fall tyckde de att man kunde köpa bagagnade lampor med träfot, som man målade om och sedan bytte skärm på. Vem har hela nedervåningen fylld med sådana? Dessutom var ett tips att spara på små pressglasvaser. Vem fyller sådana vaser med vårblommor? Jag kände mig träffad. Och att samla/spara på/köpa sådant är ingenting jag läst mig till, det är faktiskt sådant som jag själv gillar.

Homeveiw.

Från mig.

Jag gillar ju små lampor, i olika former och modeller. Vilket innebär att många av våra fönster och mörka hörn pryds av just lampor. Björn är snål energismart och släcker lamporna vartefter jag tänder dom.


Pidestal från Tippen (från den gamla goda tiden när Björn körde sopor och kom hem med mer skit nödvändiga saker än han lämnade av där) som jag målat om samt gjort ett schablon på, om-målad lampa från min mormor med ny skärm, duk från loppis och tofflor från Kapp-Ahl. Hyllan på väggen är i grunden furu men om-målad och fylld med nödvändiga och fina saker jag gillar, bland annat små kronor, en fågelbur, medaljong, snören med sax och lite bomullsband.


Lampa från loppis, skärm/kjol från Underbara Hem, krukorna har jag själv målat, duken är från loppis och ängeln från Trädgår´n i Flen. Och de halvdöda blommorna är stackars rotade skott jag norpat av en vän, de kokar ständigt i värmen från elementet.Surt.

Bloggen ville verkligen inte fungera igår kväll. Jag som tänkte börja göra om designen, men jag fick bara upp fellmeddelanden hela tiden.

Just nu har jag fortsatt måla. Men jag har sådan huvuvärk att jag måste ge upp. Dessutom har jag (som alltid vid migrän) inte ätit bra. Gröt klockan sex i morse och sedan två ägg strax efter tolv. Vilket jag kom på nu, och kastade i mig en macka. Mitt huvud är alltid min "mat-o-sovklocka", för slarvar jag med något av sömn eller mat så får jag ont i huvudet, i olika former. Matslarv ger oundvikligen migrän. Nu ska jag se om jag kan hitta något mer att äta, det är grymt svårt att motivera sig att stoppa något i munnen när huvudet gör så ont, men det enda som fungerar i längden är att just äta. Ordentligt.

Alvin.

Knäppkillen.

Efter shopping...

kommer målning.

Vilket antiklimax det blev när jag öppnade färgburken och såg att det knappt fanns något kvar. Spädde med lite nafta, men jag tyckte det blev tunt och eländigt. Så jag och barnen åkte till Katrineholm och köpte mer färg, några finfina usla penslar (som var alldeles för mjuka) samt några ark slippapper.

Sedan pysslade jag och Alvin med denna:Jag vet dock inte var jag ska ställa den. Brukar bli så att jag flyttar runt sakerna ett tag innan det "känns" rätt. Denna skulle jag dock vilja ha i köket. Tyvärr har vi ett litet kök :-(Dessutom fyndade jag denna lilla fina lykta att ha i mitt fönster. Fin va´.Lyktan är från ÖB´s, lampan loppisfynd som jag målat om, lampkjolen har jag sytt och ängeln är från Underbara Hem.

25 :-

Så mycket kostade min hylla från loppisen. Nu ska jag grunda den. Tänk så skönt man kan ha det, det enda som smolkar min dag är att jag jobbar ikväll. Men det kan jag leva med. Elden brinner i spisen, kaffet står på i bryggaren och barnen är (hittills) lugna och harmoniska. Ahhhhh.

Pyssellördag.

Gårdagens pyssel. Sydde en lampkjol samt målade om lampan jag köpte på loppisen tidigare samma dag. Precis en sådan lampa hade jag när jag bodde hemma. Att måla om själva lampfoten är lätt, den här spraymålade jag i tre lager. Att sy en kjol till skärmen är lika lätt, bara att fålla och sedan sy på en spetskant. Jag köper bara skärmar med metallbas och avtagbar skärmpapp. Då är det lätt att sätta dit en egen skärm byta efter tycke.

Nytt objektiv.

Nu i veckan kom mitt senaste inköp. Ett Tamron 28-75 mm F2.8. Jag har länge saknat ett bra allroundobjektiv, kitobjektivet som följde med D40´n för flera år sedan har jag aldrig gillat, men jag har prioriterat annat framför den typen av objektiv. Och just landskap och natur har jag inte fotograferat så mycket. Men att sätta ett 18-55mm kitobjektiv på min D300 känns typ som att äta bröllopsmiddag på donken. Det går att äta, men hur kul är det och hur bra passar det?

Nåväl.

En bild från gårdagen då jag åkte en sväng efter jobbet.


Tamron 28-75mm.

Jag vill fota hästar.

Och människor. Ekipage. Finns det någon ryttare som känner för att bli fotograferad? Jag skulle gladeligen komma hem till någon som vill!

Elisbusen.

Ett foto på Elis taget med det nya objektivet Tamron 28-75 2.8.

Hemmastudio.

Mitt vardagsrum fick bli en studio idag då Cicci med tillhörande små barn kom förbi.

Första försöket att rigga allt på riktigt.

Alvinino.

"Jag heter bara Alvin!". Smeknamn gillas inte av min lillskrutt. Jag kallar honom saker som Alviino, Alvinino, Nino och Ajjas. Och Alvin blir skitputt varje gång, och hävdar bestämt att han bara heter Alvin.

Alvin.

Alvins näsa är som en termometer. Ju kallare, desto rödare.

BTW, jag funderar på att göra om lite på bloggen. Mest storlekarna på menyerna. Ska göra dom tunnare så att bilderna kan vara bredare/större. Vad tror ni om det?

Vinter eller vår?

Samtidigt som snöflingorna faller utanför fönstret här spirar mina fina små krokusar i fönstret. Tvetydliga känslor.


Bilden ovan är från nu i helgen, då det var en tjock dimma samtidigt som det nästan var -15 grader ute. Det har jag aldrig varit med om förr. Jag hade så brått till jobbet så jag hann bara knäppa en bild sittandes i bilen. Men det var ett veckert ljus ute, lite rosaaktigt.

Tema: ängel.

Alvin igen. Min lilla ängel.