Pysselhelg.

Igår hade vi en full dag, även fast det kändes ganska kravlöst när det är en själv som bestämmer över tiderna som ska passas.

Efter julmarknad och fika med kusinen Sabina och hennes två barn for jag hem och målade och sydde. Det målade är inte klart, så det får ni inte se ännu.

Men det jag köpte tyg till, och sydde, var en paradhandduk. Den jag har är så tantig, och alla paradhanddukar jag sett ger ett så gammalt uttryck. Jag ville ha en tuff och lite småjulig variant. Och då blev det ett jättefint tyg från affär´n här i Flen. En beige spetskant satte jag dit också.

Såhär blev resultatet (dåliga bilder dock, från mobben):Tror att jag ska köpa lite mer tyg och sy en matchande kappa till fönstret av. Nu när äntligen symaskinen fungerar som den ska, utan kakmulor i maskineriet (smulorna beror på en viss Elis som pressade in en vaniljkaka i maskinens hjärta).

Jag kan även bjuda på en bild av mina fina tomtar och stegen.På tal om tomtarna. Jag hade den vita och den grå framme, och tog inte fram den röda förrän i veckan. Och så tyckte jag att Sonya var himla orolig en morgon. Gick omkring och morrade och buffade och grejade. Sedan ställde hon sig framför tomtarna och reste ragg. Hon hade tuppkam öve hela sig, och var skitupprörd!

Aha! Tänkte Sonya. En infiltratör!

Ja, det var ju den röda tomten som min knäppa hund ville uppmärksamma oss på. Dom andra två hade ju stått länge, så dom var okey. Men rödingen däremot...

Förlåt men,

det är mycket nu. Mycket jobb. Mycket skola. Lite fritid. Nära på noll datatid (om jag inte räknar allt skrivande då). Ett tag kändes det som om jag låg efter, men efter att ha validerat tre kurser med gott resultat på kort tid ligger jag ikapp med mig själv igen. I alla fall pluggmässigt :-P. Mitt mål är ju att bara ha en kurs kvar efter jul. Och då har jag lite att avverka. Men hellre massor just nu, under en kort period. Än att dra ut på det.

Men ni förstår att allt kommer in andra hand. Ni vill inte veta hur det ser ut här hemma. Vi behöver ingen dammsugare, jag kan ta krattan istället. Snart blir tvätthögen så stor i källaren att den inom kort kommer nå upp för trappan och liksom av sig självt hitta in i garderoberna. Jag har den önskningen i alla fall. Blir det tillräckligt skitigt här hemma kanske någon annan får ångest, och inte bara jag. Bara nu. Inte sedan. Men nu, innan jul. Tills jag är klar. Får det vara såhär.

Idag jobbade jag 7-20. Skulle ha rast mellan 12-13. Men den försvann. Och därmed försvann min möjlighet till att åka hem och hämta datorn till skolan, äta lunch och rasta Sonya. Men jag hann springa till ICA och köpa en penna innan jag började.

I morgon är det samma sak. 7-20. Förmodligen heller ingen lunch. Den berömda väggen som sagt. Den känns just nu långt bort. Väldigt långt bort och jag går på högvarv så länge jag står upp och så snart jag intar sittande läger somnar jag bums. Ett effektivt sätt att tillvarata dötid på. Så länge man sitter är man inte effektiv och då kan man lika gärna microsova. Vad vore jag utan mina microlurar.

Nu ska jag skriva en timme. Det värsta är att Björn nattar barn i sovrummet. Där mina böcker finns. Går jag in i sovrummet kommer mammahjärtat fram och jag övertar nattningen så snart jag se de små. Jag saknar dom. Jag får försöka skriva med hjälp av målen och betygskritererna, för det gäller att smida medan järnet är varmt (dvs vara effektiv så länge ögonen är öppna).

 


 

En tomte.

Vid namn Ebba.

Ebba :-)

En söt Ebba igen :-)

Julkort.

Nu börjar en av mina favorittider i fotosammanhang. När det är dags för julbilderna. Det går att variera in i det längsta, och det är lika kul hela tiden.Jag har en hel drös med idéer till årets julkort, idag började jag prova mig fram lite. Lät barnen prova kläderna och leka lite. Och så ville ju Sonya vara med också, hon brukar inte vara med på julkorten men nu satte hon sig så snällt att hon såklart fick vara med när vi provade. Hon är ju barnens storasyster.

Om det är någon som är intresserad av julkort så får ni höra av er: hannasfoton@home.se. Det vet ni vid det här laget. Lite tomte/pepparkakegubbekläder kan jag även låna ut, tomtekläderna (kappa och mössa) är i storlek 1-2 år samt 3-4 år. Har även en pepparkakeklädsel i storlek 3 år, samt en tomtebody med mössa i storlek 62. För pyttetomtar.

Så nu vet ni det :-)

Tävling. Tema - Porträtt.

Nu deltar jag hos evelinasigetty med bilden på Ebba.Rösta nu snälla ni :-)

Jag blev en av finalisterna, så jag skulle bli så glad om ni ville rösta på mig ♥

Klicka här så kommer ni till kommentarsfältet.

Mitt bidrag har nummer nio

Tävling. Tema - Kärlek.

Jag är med och tävlar hos clundstrom.webblogg.se med denna bilden på Elis och Alvin:

 

Tävlingen arrangeras i samarbete med www.TVSPELSWEB.se


Håll nu tummarna för att mitt bidrag deltar i tävlingen är ni söta ♥

Jultomte.

Igår köpte jag en jultomte till. En sådan här:Bilden på tomten ovan kommer från mixin.se, men det var inte därifrån jag köpte den.

Jag har tidigare en i samma serie, fast en grå. Jag tycker dom är otroligt fina, och grå/vita tomtar är inte så juliga, utan mer vintertomtar. Om ni förstår hur jag menar?

Nåväl, de ska nog trivas hos mig. Barnen älskar dom, men hyser fullaste respekt för att de inte får bära omkring på dom. Bara klappa, och krama. Inte släpa runt på.

Just nu,

slår jag in denna.

Ett mindre fel på dock, som jag *gahhhhh* inte kan sluta tänka på och som jag ångrar. Åhhhh, det är Jante som gör sig påmind. Suck och stön. Men bilden blev fin, och härifrån ser ni inte det jag retar mig på.

Me like :-)

Jag var hel säker på att det var kört med att få canvasen till söndagen, men dagens mail från crimson gav mig ett litet hopp.Nu hoppas jag bara att posten sköter sin sak.

Jag och Ebba vann :-)

Ja, tävlingen på nilma.blogg.se. Ära och berömmelse är vad vi får ;-)

Men tack alla som röstat på bilden ♥

Min stege.

På mixin.se kan man beställa liknande stegar som jag har hemma. 

  

Jag törs inte tala om vad jag betalade för min.

Någon törs gissa?

Summer moments.

Två bilder från i somras, fast nyredigerade för att passa en framkallning bättre.

Visst är Elis en mästare på att posera?

Dagsgöra.

Tidigare idag målade det sista på trappstegen som jag har står här. En sliten gammal stege som stod i boden när vi köpte huset, har nu förvandlats till detta:ReslutatetDessutom kunde jag konstigt nog måla och pyssla lite till, trots att barnen hjälpte till. Det gick riktigt bra. Det vi pysslat med nu är ett collage med ramar. Varje ram har sitt eget tema, och ramarna ska sitta i ett visst mönster på väggen.Jag tror det kan komma bli riktigt fint!

Mina killar.

En av mina favoritbilder på Elis och Alvin.

Lika ofta som de slåss och kivas, kramas de och hjälper varandra.

   

De två nedersta är en del av de bilderna vi använde till förra åres julkort.

Men oj!

Jag är visst en av fem finalister i "veckans foto" hos nilma.blogg.se. Vad förvånad, och glad jag blev!

Jag blir såklart jätteglad om ni vill rösta på mig. Men ni ska ju rösta på den bilden ni tycker är finast, så klart :-)

Här kan ni rösta på mitt bidrag. Ni röstar genom att kommentera inlägget med numret på vilken bild ni tycker är finast. Min är nummer två :-) 

Och bilden, det är åter igen Elins lilla underbara Ebba som är bidraget.

Tävling.

Jag tävlar hos nilma.blogg.se med denna bilden:Hälsning.

När jag kom till jobbet i morse låg denna ovan pärmarna:


♥♥♥

Jag blev alldeles glad, tänk att få sådana hälsningar när man ska börja jobba. TACK CICCI!

Snabbt inlägg.

Två snabba (mouseover)bilder på Elis. Ibland kan jag inte bestämma mig för om bilderna är finast i mjuka färger eller sepia.

Man ska inte röka.

Då kan man sluta såhär. Med taskig hy.

Goder kväll :-)

Bjuder på en bild till på Ludvig. Han var riktigt söt, den lilla rackaren.
Ikväll blev det dessvärre inte mycket gjort alls. Inte med någonting. Inga bilder, inget pyssel. Sov en stund vid barnnattningen, tvättat och grejat med alla vanliga hemmasaker. Känner mig lite orkeslös inför min jobbhelg, fe-sön 07-20. Fast på lördagen delad tur. Det kommer inte bli mycket bloggat under helgen. Det förstår ni säkert.

Jag hämtade hem stolen jag lämnade till min kusin tidigare i höstas. Hon hade gjort en dyna i julmmotiv till den, och det blev faktiskt jätte, jättebra! Grov säckväv, med röda detaljer på.

Jag fick dock aldrig möjlighet att fota den med två vilda barn surrandes runt fötterna. Men jag lovar att  ni kommer att få se den senare. På ett eller annat sätt ;-)

Nu ska jag hämta upp lite samarin och losec att ta död på min halsbränna med. Sedan blir det lite Tradera innan jag ska sova. Klockan står som vanligt på 04.45. Jag blir trött av att bara tänka på att gå upp så tidigt. Fast jag kan ju snooza till 05 i alla fall. Sju (förstår nu, SJU!) dagar den här veckan är det sådana mornar. Jag ser fram emot min måndag, då jag är ledig.

Ha en fortsatt trevlig kväll, och helg också för den delen.

Klart :-)

Nu väntar jag bara på leveransbekrfätelsen.

En ny bild.

En liten bild på Ludvig till.

Tack ♥

Tack ni som hjälpte mig genom att rösta på bilderna!

Såhär röstade ni:

Och den bilden som jag tänker använda som förstoring är denna:

Hjälp.

Det är ingen hemlighet för någon att jag fotat Ludvig för något speciellt. Han och hans föräldrar ska nämligen få en bildförstoring i canvas, 50x50 cm, när han döps. Ja, motivet är ju givetvis Ludvig själv.

Jag har bara sådan beslutsångest, och tänkte ta till bloggen som hjälp.

Vilken bild av dessa tycker just Du ska bli förstoringen? Eller är helt enkelt ingen av bilderna passande?

Du kan skriva helt anonymt om du vill, och bara ange bildens nummer i kommentarsfältet.

Vote verkligen jättesnällt om jag fick lite hjälp. Det är lätt att bli blind när man pysslar med sina egna bilder.Bild nummer tre har jag andra planer för än en förstoring. Så det är de övriga bilderna jag har tänkt till canvas.


Ja, jag märker att inte bara jag tycker att bilderna är ganska lika.

Just nu:
Bild 1=2 röster
Bild 2= 0 röster
Bild 3=1 röst
Bild 4=7 röster
Bild 5=4 röster
Bild 6=4röster

Femman gillar jag också mycket. Men just i förstoring skulle jag själv vilja ha en bild där barnet är vaket.Ser att Picasa har ändrat hur bilderna är beskurna, det är nog för att de ska passa in i collaget, men så störande. *morr* Det jag främst märker det på är bild nummer ett, där har jag själv inte beskurit den så tajt under hakan, men här i collaget ser det inte likadant ut.

Resultat.

En bild kan ni få se, efter dagens fotstund med Ludvig.Nu ska jag gå in och duscha, en vaaaaarm dusch. Har frusit hela dagen. Och är så trött att jag undrar om jag ens kommer hitta till sängen...

Natti :-)

Mellanlandning.

Just nu mellanlandar jag hemma för en kaffe och två Ipren. Migrän på ingång, vilket känns grymt jobbigt då jag har massor att göra idag mellan mina arbetspass. Om en kvart är jag inbokad på fotografering, så jag är i princip bara hemma och vänder för lite kaffe och hundrastning så klart. Sedan ska jag eftersöka en ram jag vill ha, ska kolla loppisarna här i lilla Flen om de kan ha någon som passar till det jag tänkt. Och så bankmöte innan jag börjar jobba igen.

Ska försöka hitta en "ren" ram, utan krusiduller och ganska grov och djup. Jag har en färdig som kan funka, men den är förmodligen för liten för att förstoringen ska få den effekt jag vill.

Nehej, nu ska jag plocka fram sakerna och sedan åka iväg.

Blås inte bort i höstrusket :-)