Det gick fort.

Klockan 18 ikväll får Sonya klokapseln bortplockad. Skönt att få det fixat, och att jag fick en tid så snabbt. Pluttan.

Klo, aj aj.

Nu har jag äntligen lyckats kolla Sonyas klo, och aj aj. Klart hon har ont. Hon är aldrig så sugen på att man pillar med klorna, och efter att hon gjorde sig illa har hon varit väldigt rädd om tassen. Vi har struntat i henne då, eftersom hon inte verkar lida så av att klon gått av, inte haltat och inte varit grinig. Men nu måste det ändå göra lite mindre ont, för igår fick jag kolla ordentligt när jag klippte de andra klorna, och då bestämde jag mig för att låta vet. kolla på den. Jag trodde att sprickan gick rakt över klon, som förra gången, och att den biten som gått av skulle ramla bort. Men den går liksom utmed, rakt igenom/mot pulpan. Och sitter bergfast. Jag missar ständigt att klippa den där sporren, därför hinner den alltid växa sig så lång, och det var väl därför den blev extra påfrestad och gick av. Så just nu sitter jag och väntar på att de ska öppna, hoppas på att få en tid i morgon. Ska lämna barnen kvart i elva på dagis men jag börjar inte jobba förrän vid lunchtid, då har jag ett glapp över lunch där en veterinärtid kan passa in.(klicka på bilden för att se i full storlek. La den som miniatyr om någon är känslig och inte vill få en bruten klo rakt i snoken)


// Hanna

Jobb, jobb.

Dåligt med uppdateringar den här helgen. Men det är min jobbhelg, jag släpar inte med mig kameran trots att jag är ledig från jobbet mitt på dagen. De senaste dagarna har det varit dåligt väder, och jag har inget regnsskydd till kamerorna, därför ligger jag lågt på fotofronten just nu.
 
Det enda jag hunnit med i fotoväg är lite beställningar. Ett nytt objektiv, blev ett Tamron igen. AF 10-24/3,5-4,5 Di-II LD. Jag har ingen erfarenhet av vidvinkel sedan innan, så det ska bli grymt spännande att prova. Velade mellan fast optik och zoom, och fastnade för zoomen.


(bild lånad från scandinavianphoto.com)

Dessutom skickade jag efter en ny väska, har ingen riktig fotoväska till utrustningen, bara till lilla kamerahuset. Jag tog en av de större väskorna, som rymmer alla mina tillbehör såsom sladdar, blixtar, objektiv, och även kamerahus med objektiv monterat. Bärbar dator och termos finns det också fack till, och fästen till stativ. Velade liten mellan (Fastpack som den heter) 250 och 350. Skilje knappt 80 spänn på dessa modeller, och då blev det den större. Det kommer bli kanonbra, om någon vill stjäla min kamera kan de få hela kittet på en gång när allt ligger i samma väska.


(bild lånad från scandinavianphoto.com)Nehej ni, nu ska jag knalla runt och släcka och låsa, diska muggar och plocka undan efter min framfart här innan jag går till nästa ställe.

// Hanna

Såhär,

ser Alvin ut när han är så full av bus att han inte vet var han ska ta vägen:Och så här bekymrad ser han ut när han just krossat ett glas, och inte riktigt vet om han ska få banning eller inte: 

// Hanna

Svar på...

Millan: Ja han ä ju för go, det syns tydligt på kortet. Grattis!

MIllan: Tja Alvin har blivit en liten buse, skrattar för mig själv när jag läser vad han har pulat ner i toaletten. hahaha han ä för go!

Hanna: Tack :-). Ja, Alvin han är riktigt frän just nu. Hittar på massor med konstiga saker. Under tiden jag skrev inlägget igår, såg jag honom i ögonvrån komma upp från källaren. Jag gick ut och kollade vad han hade för sig, och han upptäckte inte mig. Han drog fram en stol och klättrade upp och rev runt i en kökslåda, sedan sprang han med full fart ner i källaren igen. Jag följde efter för att se vad han snodde i köket, och var han skulle med sitt stöldgods. Då hade han kilat ner i tvättstugan och skulle meka med tvättmaskinen. Med en kökskniv! Ingår sådant i läroplanen på dagis? ;-)

Tävling.

Såhär såg det ut i tidningen för er som inte har någon lokalblaska :-)

(jag får erkänna att detta inte blev så snyggt scannat och beskuret, men jag tror ni överlever, man kan inte vara på topp ständigt)


// Hanna

Min Alvin.

Det är inte förrän storebrorsan uteblir som jag faktiskt hinner se hur underbart charmig Alvin är. När Elis är med tar han så stor plats, kanske inget ovanligt för storebröder, men de gångerna jag är ensam med Alvin blir jag ännu mer charmad än vad jag brukar bli. Han kommer bli en clown, för han har så mycket konstiga idéer och miner på lager.

Just nu, denna morgon när Alvin bokstavligt slitit mig upp ur sängen kvart över sex (mamma! Upp! *rycker och sliter i min kudde, drar mig i fiingrarna*) leker han så snällt själv. Trodde jag. Tills det började spola på toaletten. Då han har klättrat upp och fått ner alla tvättlappar, och knölat ner runt femtio stycken i toaletten, som han nu försökte spola ner.
 
Efter en utskällning (som han bara finssar bort) sätter han sig i hallen, uffar och puffar och gör något väldigt jobbigt. Sedan kommer han in till mig, med sina skor på sig, och har samlat ihop spadar och krattor och så ropar han "UT! UT!". Jag går inte ut halv sju på morgonen. Inte ens hunden vill ut så tidigt.

Jag mutar honom med en banan.

Det händer så sällan att jag umgås med bara ett av barnen, så jag brukar känns likadant om Elis. Att det är så charmigt att vara ensam med honom, och verkligen hinna lyssna och svara på det han frågar om. Det är kanske så, när man har två små barn. Att de blir som ett, ihop. Gänget Nordins liksom. Jag kommer alltid i släptåg med två små knattar, varken mer eller mindre. Både jag, omgivningen och småttingarna själva tycker att något är skumt om inte alla är med, något utöver det vanliga. Har jag bara Elis frågar han efter Alvin, och åker jag någonstans med Alvin bubblar han om Elis. Så det är nog ganska nyttigt med andra ord, att umgås med en av barnen i taget, ibland.// Hanna

Glasögon eller objektiv.

Vilket val. Men hos optikern igår skulle mina glasögon kosta 4300:-. Det vill jag inte lägga på ett par glasögon som jag använder en timme om dagen. Så vem ringer och talar om att man ångrat sig? De skulle försöka faxa in till tillverkaren att jag inte längre ville ha dom, sjutton vad pinsamt. Hoppas det funkar. 4300:-, det är ju (nästan) de pengarna jag hade tänkt lägga på ett nytt vidvinkelzoomobjektiv, jag köper hellre det än glasögon. Björn lyckades limma ihop de som Sonya bröt av, så nu är de (nästan) som förr.

Håll med mig nu om att ett nytt objektiv är bättre än glasögon.

(bild lånad från scandinavianphoto.com)

Med det korta namnet: Tamron AF 10-24/3,5-4,5 Di-II LD Asph IF.


(Det blev sedmera ett sådant objektiv. Och nya brillor)

Svar på...

Beatricé : WOW Seriöst... Kanon bilder.. Blir så imponerad och inspirerad. Så mycke fina bilder du har / tar.
WOW


Hanna: Tack snälla du, det värmer ordentligt de snälla orden! :-)

// Hanna

Svar på...

Jag vill jätte gärna kolla på dina bilder på den tävlingen , putte tycker att ja ä knasig som ä så tokig i att kolla på alla bilder men dom ä så himla bra....

Hanna: Om du menar tävlingen till tidningen så fixar jag de bilderna, det är skumt att det inte går att se på nätet.

// Hanna

Maskros.

De här var vackra, när man kommer riktigt nära.// Hanna

Läbbiga.

De här ser ut att vilja bitas...// Hanna

Jag och Tiara.

Jag och lillsnuttan.// Hanna

Löjtnandshjärta

Visst är de vackra?

Med stativ blir bilderna bra mycket skarpare än utan.// Hanna

HDR.

Jag hyser ju lite förkärlek till HDR-bilder. Tycker de blir väldigt spöklika och vackra. Knäppte några snabba på Björns traktor, men jag var så trött framåt kvällen att jag inte engagerade mig så, vilket jag ångrar nu.

Hade jag planerat bättre hade jag valt att utesluta huset i bakgrunden, ta bilden från en annan vinkling så inte skylten visas, samt ta bilden en halvtimme tidigare på kvällen så himlen blev skarpare och mer färggrann.

Sedan for jag ut till Yxtaholm, men jag var halvstressad och fick inte till något alls. Planen var att ta en bild på korna, de stor i en hage framför sjön med slottet i bakgrunden. Men det var för mörkt för att få allt snyggt. Dessutom valde jag att inte ta med zoomen, vilket jag ångrade. Det hade varit nödvändigt för att få djupet som jag ville. Men men. Det blir fler tillfällen.

Tog fem snabba på en allé istället, som ni kan se här under.// Hanna

Gårdagen.

I går kväll var jag ute en stund. Skulle egentligen fota solnedgång, men himlen var inte som jag tänkt mig så jag letade annat istället. Ställde D40´n med stativ mot ett träd och hann inte mer än plocka upp D300´n så spankulerade det omkring en myra på D40´n. Tyvärr har jag inte fått in snabbheten i alla reglage ännu, så jag får fortfarande sänka kameran och titta vad jag ska ratta och trycka på för att ändra allt. Efter lite trixande med ISO och exponeringskompensationsknapparna lyckades jag få till denna i alla fall. Tyvärr lite brusig pga av den höga ISO´n (1000).
// Hanna

Startsidebild.

Jag har vunnit en startsideplats på min bildsida. Nordens största bildcommunity, kallas det. Har aldrig ens kommit på tanken att tävla där, eftersom alla startsidebilder alltid håller så hög klass, det är alltid något "extra" med dom. Så när jag loggade in misstänkte jag att datorn hade hakat upp sig, eftersom meddelandelampan sa att jag hade åtta nya meddelanden, och 84 olästa bildkommentarer.

Blev (och är) skitglad av det, men hade faktiskt aldrig trott att någon av mina bilder skulle komma med.

Om någon vill se den sidan kan ni säga till, som jag tidigare skrivit outar jag inte den andressen då jag fotar så mycket av allt, har runt 2000 bilder där. Andra människor, andras barn och mycket här hemifrån. Men om någon vill kolla får ni säga till, jag kommer inte neka någon adressen men jag vill veta vilka som ser.


//Hanna

Svar.

Beatricé: Nje, tror inte de ja. Tror du har en jätte chans...
Hanna:  Jag hoppas ju så klart :-)

// Hanna

Svar på...

Beatricé: Kolade in konkurrensen.. Ingen stor tävling , massor med vanliga bilder .. Ingen konst att skicka in bra bilder till den tävlingen.. La in några länkar till bra foto tävlingar på din Facebook. Lycka.....

Hanna: Tack för länkarna. Det är just därför jag inte tror det kommer gå så bra i tävlingen, jag tror inte mina bilder passar. Det är nog tänk att man ska fånnga fina bilder med en vanlig kamera.

Mina bidrag

finns allihopa på folkets hemsida.Skönt att se att jag inte är den ende som sänt in många bilder, det är det faktiskt fler som gjort.


// Hanna

Skickade

in den på gammal/ny gullviva också. För den gillade jag faktiskt :-)

Fler bilder.

Här kommer några bilder jag tog tidigare idag.


Visst blev den på gullvivan fin. Gillar både kompositionen och budskapet.

// Hanna

Svar och sånt.

Millan: Var ut och tittade på bidragen som har kommit in på vårtävlingen, shit du har ju skickat proffskort. Lycka till!

Hanna: Tack! Fast jag kanske har missuppfattat tävlingen, vad pinsamt om det bara är typ. mms-bilder som gäller:-O. Äh, jag håller tummen i alla fall ;-)

Tävling.


(bilden är lånad från folket.se)

Man fick skicka in fler bidrag än ett, så jag plockade ut nio bilder som jag gillar lite extra.

Det stod ingenting om att de skulle vara oredigerade, eller om de enbart skulle vara fotade med mobil eller kompaktkamera. Dessutom stod det heller inget telefonnummer i papperstidningen, vilket jag talade om för de på redaktionen här i Flen. Hur ska man kunna mms´a bilder om det inte finns något nummer? Tur att det gick att maila bilder också.

Jag plockade ut de bilderna jag fick tips om, snigelbilden och nyckelpigan, bland annat. Deadline är på fredag, och vinnarna publiceras i tidningen på måndag. Håll en tumme för mig, så är ni söta :)

folket.se/lasarbilder - där kan ni se alla inskickade bidrag. Mina mail kastas säkert, tror ni inte att de misstänker att det är skräpmail om de får nio olika mail inom loppet av en kvar, med filer i? Hrm.


// Hanna

Ros.

Hur man än fotograferar rosor så finns den bilden redan. Rosen måste vara den mest fotograferade blomman som finns, svårt att göra någonting "nytt" med den. Därför gillar jag riktigt inte att fota rosor. Men dom är vackra ändå.


// Hanna

Skolavslutning.

Är inte liljekonvaljer tecken på att skolavslutningar och sommarlov nalkas? Bara doften gör mig helt varm innombords. Nu fanns det inga mängder (eller jo, det gjorde det, men bara ett fåtal var utslagna) att plocka så några bilder får jag ta senare. Men visst är de vackra i all sin enkelhet?// Hanna

Frågor och svar.

Beatrice: Funderar på snigel bilderna, som bästa vår bild.De sticker ut från mängden. Enkla , rena och tilltalande annorlunda.. Nyckelpigor och humlor m.m. brukar folk ha en förkärlek för. De är också bättre än de flestas, men sniglarna sticker ut. Man reagerar på dem... En liten tanke bara..

Jag: Taack! Jag gillar också snigelbilderna, lite ovanliga men med väldigt fina färger. Tror jag ska skicka in en av dom. Frågan är bara vilken...

// Hanna

Fototävling.

En lokaltidning här har en vårbildstävling. Inte för att jag är så sugen på att kryssa till Polen just (förstapriset var just detta) men jag tänkte att det kanske kunde vara kul att vara med. Eller? Tror ni någon av mina bilder duger?

Kanske kan jag få hjälp med vilken av alla bilder som ska få representera "min vår" i tävlingen. Vilken tycker ni jag ska välja av de uppladdade bilderna?

// Hanna

Snarlika.

Dessa två tycker jag är lika vackra som den på den ensamma vitsippan.Jag kan inte bestämma mig för vilken jag gillar. Hrm.

// Hanna

Vacker.

En blomma också. Fast jag vet inte vad den heter :-O


// Hanna

Snigel.

En nyfiken snigel fick agera modell en stund. Fast han var inte långt från linsen med sina slemmiga tentakler. Haha!// Hanna

Nyckelpiga.

Jag bjuder på två nyckelpigsbilder innan läggdax. Det var inte lätt att fånga den här rackaren, han ville bara flyga iväg. En fyra/fem gånger fick jag borsta bort honom ur håret.

Jag tycker det blev väldigt vackra färger i de här bilderna.

// Hanna

Födelsedag.

Den här bilden fick komma med i tidningen när Elis fyllde. Lite vårfin, eller hur :)

Jag trodde inte att svartvitt blandat med färg skulle göra sig speciellt bra i papperstidningen, men det blev jättebra.


Tips: barn gör sig bäst på bild om de inte vet om att de blir fotograferade. Fånga stunder av koncentration eller personliga ögonblick i smyg. Var inte rädd att gå nära eller beskära bilden hård för att få fram ett budskap.

Humla.

Jag tröttnar inte på att jaga insekter. Denna humla var så knubbig och go tyckte jag :)