Konstigt?

Jag gör om bloggen ikväll. Ser den konstig ut är det (förhoppningsvis) övergående.

(såg att klockan var för mycket, börjar jag pilla i kodmallarna nu kommer jag inte härifrån förrän sent i natt. Och det går inte, ska upp tidigt i morr´n)

En gång till.

Här får ni en till Alvinbild :-)

Alvin.

Min finaste Alvin har lånat Elis kepa medan Elis middagslurar. Alvin hade just vaknat när bilden togs, därav underläppen.

Avdelning: härlig med renovering.

Kritik.

Jag fick kritik av en duktig fotograf på flertalet bilder, som jag sög åt mig. Och jag själv tyckte det blev mycket bättre efteråt, tänk vad hemmablind man blir ibland.

Alvin.

Ett par bilder på Alvin, meckarkillen.Det var stundtals mulet och rätt mörkt ute, så jag underexponerade bilden (-1) och använde upplättningsblixt.

Alvin.

För att inte vara orättvis så måste ju Alvin vara med på ett hörn också.


På nerdersta bilden tyckte jag nu i efterhand att färgmättnaden blev för hög.

För en gång skull gjorde Alvin som jag sa, när jag ville ha honom sittandes i trappan. Det händer typ en gång av hundra att han gör det, annats låter det bara: "Näe mamma, bill inte!" och så knallar han iväg åt andra hållet.

Elis.

Klart ni vill se fler bilder på Elis, eller hur ;-)

Mer Maria.

Två änglalika bilder på Maria.

Maria.

Två bilder på Maria som jag tycker om.Det går inte att komma undan att vi har ganska kul när vi är ute. Sist var sjön full av fiskare som måste ha undrat vad vi sysslade med. Kallt var det också. Och för att kunna stå / huka i vattnet kunde Madde inte ha byxor på sig :-) Villken syn.


// Hanna

Fotostund.

Hade tänkt hinna upp med lite bilder idag nu innan jobbet, men det kom annat jag var tvungen att fixa. Så ni får en ihopkastad mix av "bakom kulissen-bilder" på vad vi gjorde igår istället.


Måste ju tala om att det är min kära Madde som står bakom kameran och dokumenterar. Tack snälla du för all hjälp jag alltid får ♥

Några magbilder från gårdagen kanske kommer ikväll.

// Hanna

Its all about the eyes.

Har provat att framhäva ögonen på ett annat sätt. Vad tycker ni? Jag tycker det blev fint, men jag är ju så partisk.

// Hanna

Oj, oj.

Nu är det verkligen läggdax. Om jag ska vara folk i morgon d.v.s. Vilket jag bör.

Har pillat med bloggen, och testat lite ögonredigering.


Överst - orginal.
Mellan - gråskala + redigerad.
Underst - redigerad.
Vad tycks?

Natti!


// Hanna

Rörigt?

Om bloggen ser rörig ut beror det på att jag (som ni säkert ser) håller på att lägga till en meny till vänster. Men nu ikväll kan jag inte sitta längre, så ni får stå ut med att det ser knas ut tills nästa gång jag kan pyssla här.


Natti :-)

// Hanna

Bild i fokus :-)

På förstasidan på pixbox finnes Elis-bilden. Jag är bara lite mallig över min fina kille (och bild).

:-)

// Hanna

Det är så tråkigt,

att läsa bloggar som är ouppdaterade. Så jag får lite dåligt samvete över att jag ibland missar att uppdatera här. Men jag har fullt upp här hemma, senaste dagarna har jag valt ut och laddat upp bilder till en ny bildsida. Trots den fantastiska (hehe) mängden av personer som svarat ;-). Fast jag är likadan själv, jag skriver ytterst sällan i andras bloggar.

Dessutom har jag på flera håll fått frågan om jag inte har någon adress till mina bilder, och jag har ju så enormt många privata bilder ute på min ordinarie bildsida, att det känns fel att ge ut den adressen öppet till människor jag egentligen inte känner.

I alla fall.

Eftersom jag är väldigt förtjust i pixbox.se, lägger jag mina bilder där. Sidan är lättöverskådlig och lätt att navigera på, även för de som inte vanligtvis surfar där.

hannasfoton.pixbox.se.

Lätt va´.

Där kan ni kolla bilderna i bättre upplösning och få lite överblick. De bilderna jag gör åt andra ligger med lösenord, och de bilderna är fritt att tanka ner för de som fått lov att göra det.

Här på bloggen kommer det som vanligt finnas lite runtsnack kring bilderna, och bilderna redigeras innan för att passa in på bloggen, här lägger jag det bästa. Så det är inte samma bilder här som på bildsidan.// Hanna

Maria.

Den tredje bilden som blev hyffsad. Men brusigheten kommer jag inte ifrån tyvärr. Nästa gång, när solen infinner sig, kan jag fota med betydligt lägre ISO och förhoppningsvis få de bilder jag vill ha. (bilderna på Maria är tagna i söndags kväll mellan 21-21.30, då det regnade)

(Nikon D300, Tamron 90, 1/125, F2,8, ISO 1250. Efterarbete i PS med skuggor och toner.)
// Hanna

Ny bildsida.

Jag håller på med en bildsida, där ni lättare kan se bilderna, rakt upp och ner. Sorterade i mappar. För jag är dålig på att använda kategorierna jag har i bloggen, och vill man se en gammal bild eller leta efter något speciellt tror jag det är svårt här på bloggen. Dessutom laddar jag ju inte upp allt här, utan bara det bästa.

Vad säger ni, låter det som en bra idé? Är ni över huvud taget intresserade av att se fler alster?

// Hanna

Maria igen.

Ännu en bild på Marias mage.

Jag tycker det blev så fint att ta bilderna i skogen. Och att man inte ser hela ansiktet gör bilderna mystiska. Vad tycker ni?

// Hanna

Elis på förstasidan :-)

Om ni kollar www.folket.se och sedan scrollar ner lite, hittar ni denna bild på Elis :-)

(Visst får man skryta lite ibland)

// Hanna

David och Louise.

Visst är de söta, David (min bror) och hans gulliga flickvän Louise. (Ja, ni som gissade, det är David och Louise på bilden jag la in tidigare)// Hanna

Gravidmage.

Här kommer en bild på min bästa vän Maria, som väntar smått i aug/sep. Tyvärr var vädrets makter oss emot under kvällen. Regn och mörk himmel. Jag hade planerat bilder efter motljus, vilket gjorde att vi fick improvisera istället. Fick till två/tre bra bilder, vilket känns lite snålt, men det var inget att göra.
// Hanna

Prästkrage.

Det är nog min absoluta favoritblomma just nu:


I morgon får jag bära stora väskan med på jobbet, har en session inplanerad när jag slutat jobba. Om vädret tillåter förstås. Men det visar sig då :-)

// Hanna

Love :-)

När jag slutade jobba igår kvä fotade jag dessa filurer. Någpn som känner igen dom?// Hanna