Ny blogg.

Förhoppningsvis hinner ni spana in den nya bloggen redan ikväll/natt. Den är snart färdig, bara lite finputsning kvar.

Fontän.

En ny vacker skapelse står vid infarten till Flen. Och det är denna:


(Bilden i kvällsljus, den i färg, fick jag även publicerad som sommarbild i tidningen Folket)

I skrivande stund sitter jag på crimson.se och beställer bilder. Det är så grymt svårt att bestämma sig för vad jag ska framkalla. Just nu vill jag ha en poster/stor förstoring åt Maria. Jag har inte bestämt om jag ska framkalla på canvastyg och sedan spänna den själv, eller om jag ska framkalla på matt fotopapper spänt på kartong. Jag vill inte ha en vanlig canvasförstoring eftersom det ska vara ram till och då passar inte djupen på 1.6 cm eller 4 cm, men just canvas som material är fint.

Vi får se vad det blir.

Elis.

Liten bild på Elis såhär på kvällskvisten.Just nu är det dåligt med uppdateringar. Jag fotar som vanligt, men bilderna blir liggandes i datorn, jag kommer inte vidare. Dagarna är fyllda med inspiration, motivation och engagemang. Varefter kvällen sedan gå blir jag tröttare, och tröttare och till sist somnar jag tillsammans med barnen och det blir ingenting av någonting. Just nu försöker vi komma in i den vanliga "duschaonattabarn-packa dagisväskan-slänga in en maskin tvätt-rasta hunden-lägga fram kläder-rejset" på kvällarna. Allt det där som går per automatik när man får in vanan. just nu måste jag tänka på varje steg, varje moment. Jag har inte kommit in i jobbandet ännu och det gör allt det här vanliga ännu mer koncentrationskrävande. Ni får helt enkelt hålla till godo med att ni inte kan kommentera.

Om ngon är bra på kodning kan ni ju kolla in och se vad som är fel. Jag begriper det inte, och har i princip gett upp. Får väl ha en blogg med envägskommunikation då. Nollrespons liksom. Äh, please. Om någon könner sig duktog kan ni väl kolla och sedan maila till adressen jag skrivit ned här ovan.

Hösten.

Inte kan det bara vara jag som uppskattar när hösten kommer?

Jag har haft en underbar sommar, och hösten känns nu så välkommen. Jag ser fram emot att luften ska bli svalare ute,  alla underbart vackra färger. Hösten ska vara grå och murrig, alla räknar med det och är det fina dagar blir det en bonus. Att få tända en brasa i spisen och lite ljus runt omkring gör mig glad. Eller att låta vovvas rejsa gärnet i drivor med höstlöv.

Jag tycker det är en helt underbar årstid, det har jag alltid gjort.

Min höst kommer med många nya projekt och åtaganden. Det ska bli spännande. Jag hoppas även hinna fota så mycket som jag tänkt mig, just barnporträtt under hösten är kul. Hoppas på mycket sådant.

Jobba.

En liten bild på Ebba igen :-)

Frustrerad.

Jag blir så less på att inte hitta felet i kommentarslänken. Gahhhh! Fast det blir ju ganska tyst och lungt här när ingen kan kommentera något, hoho.

Nu har jag,

gjort nya bilder här i ovankant. Klickar ni på dom kommer ni till respektive kategori. De blir även svartvita vid mouseover. Och så har jag ändrat så sidan ska se likadant ut oavsett var man befinner sig på bloggen. Jag har missat det tidigare.

Sött.

Vill ni se något sött, så kolla in Elins Ebba här nedan :)

Pyssel.

Jag håller fortfarande på med bloggdesignen, bara smådetaljer, som jag vill få att funka. Och så har jag en ny header på gång. Men nu ikväll såg himlen så spännande ut att jag gav mig ut på en fotorunda istället. Det åskade, blixtrade och började till sist vräka ner regn, så jag avbröt innan jag hann ta de bilderna jag egentligen ville.

Men här är två varianter av åskhimmel vid Flensinfarten. Den första med en kortare slutartid på 1/2,5, och den andra med en slutartid på 8 sekunder. Skillnaden syns i vattnet, och nu var vattnet ändå rätt stillastående. Men ju längre slutartid = suddigare rörelser.Och här nedan kommer en HDR-bild jag tog på BCPW-skolan.Nu ska jag se på film och äta popcorn, hoppas ni har en trevlig fredagskväll ni också.

Testar.

Just nu testar jag lite med bloggen. Det ser skumt ut men ska bli bättre till kvällen hoppas jag.

Rådgivning.

Vilket tycker ni blir bäst av följande foton av Vilmer och Nikolaj: färg, duotone eller svart/vitt? Jag har svårt att välja :)

Google Picasa.

Programmet jag använder till att skapa collage heter Google Picasa, och kan laddas ner (gratis såklart) på svenska här. Det är underbart program, det tar några sekunder att skapa fina collage och det kan även redigera bilder lite snabbt om man så önskar (jag använder mig nästan enbart av collagefunktionen, redigera bilderna vill jag göra manuellt i Photoshop).

Vilmer.

En av alla bilder jag tog på Sabinas Vilmer i söndags. Visst är de fina.

Bloggpyssel.

Ikväll igen. Kanske märker ni ingenting, förhoppningsvis.

Bröder.

Kan inte låta bli. Visst är de fina, mina pojkar.

Denna,

fick jag publicerad i Flens-tidningen idag :-)


Visst har jag

världens goaste små pojkar ♥

Kolmården.

Av allt som fanns att göra på Kolmården var det mest placeringen av getspillning som lockade Alvins uppmärksamhet...
 

Jag,

pysslar med sidan ikväll. Ha förståelse för det ifall det ser rörigt ut :-)

Teckning.

Jag älskar ju att teckna, men det finns verkligen ingen tid för det nu för tiden. Men igår lyckades jag ta mig en stund att sitta, medan barnen såg på film. Skönast är om jag får sitta i lugn och ro, då flyger tiden fram och jag kan komma på mig med att ha suttit timtal i samma ställning. Igår hann jag sitta en knapp halvtimme innan det var dags att ge upp. Men det gick, och en halvtimme är ändå en halvtimme.

Semestertider,

betyder dålig uppdatering tyvärr. Jag har plåtat massor, men haft noll tid vid datorn. Bjussar på två självporträtt som jag tänkt använda när jag gör om bloggen. Har så många idéer om hur den ska se ut, men absolut ingen tid till det. Åhh vad sådant är irriterande.